VA Palo Alto Dialysis Suite Renovation

Palo Alto, California

 

Size

6,560 Sq. Ft. Renovation

 

Completion

May 2015

 

Services

Full Architectural Services

 

Project Features

  • Increased treatment capacity from 9 Dialysis Stations to 12
  • Created a dedicated waiting room
  • Improved sterile supply storage and water treatment space.
  • Added ADA-compliant patient bathrooms and updated the staff locker rooms.
  • Upgrade the centralized nursing station to provide more functionality for patient care and increased storage.
  • Improved the patient environment through noise reduction, new furniture and amenities, and upgraded climate control.

Click below to see the enlarged floor plan:

When the VA at the Palo Alto Medical Center came to The Design Partnership, they were hoping to refresh their existing Dialysis Unit, replace failing equipment and expand the number of patient stations.  Located on the West-facing fa├žade above the main entrance to the hospital, the we immediately seized on the opportunity to infuse the space with natural light.  By opening up the rooms, creating cubbies for all the miscellaneous equipment and receptacles, we were able to also make a once-cluttered space almost serene.  Updated, durable finishes enhance the space, while our veterans receive the care they rightly deserve.